Està buscant el canal de reserves perfecte per a aquest apartament?

23/08/2018 13:12:47 / per Brecht Machiels

ca

 

Per què emprar les OTA?

Especialment quan comences és difícil crear expectatives i tenir reserves directes al teu apartament turístic. Les OTA (“Online Travel Agencies” o agències de viatge en línia) t’ajuden a tenir reserves. Això és així perquè aquestes plataformes han acumulat una popularitat molt gran i viatgers de tot el globus hi entraran per trobar la millor oferta.

Fer-les servir té els seus inconvenients, això si. Un d’ells és que interfereixen amb el teu branding, crear la teva imatge de marca. Quan competeixes amb altres apartaments, la teva marca no importa, realment. Et quedaràs atrapat en un sistema de valoracions, preus i ressenyes per posar els millors al capdamunt. Hauria de ser això un inconvenient? Quan comences, no hauria de ser-ho. A través d’aquest sistema pots competir amb grans jugadors en aquest terreny de joc. No obstant, a llarg termini vols construir una igualtat de marca per estimular les reserves directes.

 

ordenador business holidayUn altre punt en contra és la comissió que has de pagar. Retivo va fer una investigació a les OTA l’any 2016. Els resultats? Només un 53,8% dels propietaris que participen al sondeig estaven satisfets fent servir les OTA. La majoria dels participants no estaven satisfets amb les comissions (35%). És per aquest motiu que quan comparem els diferents canals de reserva, posarem el focus en el preu que has de pagar per fer-los servir.

 

Abans de seguir i anar a la part de la comparació, voldríem afegir que posar els diners només a un cavall mai no és una bona cosa. Si optes per posar les teves propietats en línia en una d’aquestes, també depens d’elles. Si elles fracassen, tu també. Així que elegeix sàviament.  

 

¿Vol un pronòstic d'ingressos?  Faci clic aquí per veure quant hauria de recaudar el seu apartament

 

Booking.com

Screen Shot booking.com

Avantatges:

Comencem per la plataforma que atrau més tràfic. Booking.com és una gran manera de posar el teu apartament turístic davant de quanta més gent millor. Amb una impressionant xifra de 40 milions de visitants únics, certament en això t’ajudaran.

keyboard

Part de la seva dominància es deu al seu motor ben engreixat de marketing. És prou conegut que excel·leixen en tot el que es relaciona al marketing. Tenen un equip complet compromès a executar petits experiments cada dia. Cada vegada que entres al seu web podries estar en un dels seus tests A/B. Això estimularà reserves, de manera que també et pot anar be com a propietari d’un apartament turístic.

 

L’estratègia principal de Booking és tenir els preus més baixos contra els seus competidors. És per aquest motiu que no carreguen comissió als hostes. Si això funciona amb la teva estratègia, és quelcom per tenir en consideració

Inconvenients:

Booking.com no demana comissió pels hostes. Això significa que la pagaràs tu tota. La plataforma té la taxa de comissió més alta de les plataformes que mencionem en aquest article. Un altre tema per tenir en consideració. Generalment les comissions són al voltant del 15%, però a grans ciutats com Barcelona les comissions es troben entre el 17-20%.

Booking.com té certament molts visitants però el seu focus és no només en llogar apartaments. Els viatges poden visitar el seu web per reservar hotels, vols, cotxes de lloguer i taxis a l’aeroport. Els apartaments turístics són només una part petita del seu focus general. És per aquest motiu que el teu apartament no només competeix amb d’altres apartaments però també amb hotels, hostals i pensions.

Quan facis servir la plataforma estàs obligat a permetre reserves al moment. Això et dificulta examinar els hostes. Totes les altres plataformes en aquest article tenen la opció, però no és obligatori. Definitivament, quelcom a tenir en consideració.

 

Preu de llistat

Comissió dels amfitrions

Comissió per l’hoste

gratuït

+ 15% (a Barcelona 17-20%)

Cap

 

Faci Clic Per Aprendre tot de la Gestión d'ingressos

HomeAway/VRBO

Screen Shot home away

Avantatges

HomeAway té molts canals de reserva i VRBO és tan sols un d’ells treballar amb HomeAway et donarà la oportunitat de tenir exposició en molts canals. Alguns d’aquests canals de la seva propietat van a un segment de mercat molt específic. Això pot ser bo si vols servir a un públic específic.

HomeAway s’ha convertit en molt popular pel lloguer de cases i xalets. Així que pot ser millor per cases de vacances a prop de la platja. Prefereix anar per grups nombrosos o parelles grans. VRBO és similar excepte que els apartaments llistats solen ser una mica més grans i tendeixen a tenir un jardí més gran. Això és ideal per famílies amb nens. D’aquesta manera, com es troben més segmentades saps com promocionar cada apartament a cada canal de reserva.

HomeAway també té el benefici per tu d’escollir com vols pagar la comissió. Pots escollir pagar una comissió anual de 499 dòlars o pagar per reserva. Aquesta flexibilitat pot tenir alguns avantatges, mentre decideixes que té més sentit per tu.

Inconvenients

HomeAway és promociona essencialment per cases de vacances. Tot i que també hi trobaràs apartaments urbans, la gent no hi entra per aquesta raó, en la seva majoria.

proxima etapaAl 2015 HomeAway va ser comprada per Expedia. Això els hi pot donar un aspecte encara una mica més professional, però venen canvis. Hem decidit incloure això a la part negativa perquè encara no estem segurs de la direcció que prendran. Si tot just comences seria una bona idea esperar una mica.

 

Preu de llistat

Comissió dels amfitrions

Comissió per l’hoste

$499 si et decideixes per una comissió anual

Comença al 8% si no has optat per la subscripció anual.

Depèn del pagament total. Normalment entre 5-12%

 

Airbnb

Screen Shot airbnb vacaciones

Avantatges

Aquesta plataforma fundada al 2008 és una marca que enamora a urbanites i “millenials”. Això fa que sigui el canal de reserves ideal per aquests col·lectius. Amb tot, no t’equivoquis, altres grups demogràfics s’estan posant al dia en la tendència ja que no deixen d’escoltar coses positives dels seus col·legues més joves i fins i tot dels seus fills.

Airbnb també és (i per molt) la millor plataforma per examinar els teus hostes, tot i que també ha començat a permetre reserves instantànies, tot i que no és obligatori. Controlar els hostes pel teu apartament turístic pot ser crucial, especialment quan el teu apartament es troba a un edifici residencial.

experiencia persona

Si bé moltes de les altres OTA en aquesta llista són restrictives pel que fa al contacte directe amb l’hoste, Airbnb té una eina perfecta de conversa. Això fa molt més fàcil tenir contacte amb els hostes abans de la seva estada. Això fa possible proporcionar una molt millor experiència de client.

 

 

Els viatgers també tenen tendència a fer servir la plataforma per reserves a molt més curt termini i també per estades més curtes. Això és ideal si vols omplir forats entre reserves.

Pels amfitrions, les comissions són molt bones a Airbnb ja que només pagues entre un 3-5% depenent de la quantia total. Cobren més en la comissió als hostes. D’aquesta manera, depenent en la teva estratègia això pot ser quelcom que vulguis considerar.

Inconvenients

No és la plataforma més gran que hi ha, i amb Booking.com i Tripadvisor és més fàcil que trobis a un grup més ampli de hostes en potencia.

Molta gent encara pensa que tot el que hi ha a Airbnb són habitacions en un apartament que has de compartir amb el propietari. Tot i que aquest no és el cas, això ho fa més difícil de promocionar entre famílies. Tenen més confiança en webs com Booking.com perquè els apartaments es poden trobar entre hotels.

Screen Shot airbnb opcion parametrasEl teu apartament també és troba entre milers d’apartaments. Si llogues un apartament sencer, el teu preu és més possible que sigui més alt que una cambra separada amb un espai compartit. A no ser que la gent busqui de manera específica per un “lloc sencer”, el teu apartament pot ser que no sigui tan atractiu pel que fa al seu preu.

 

Preu de llistat

Comissió pels amfitrions

Comissió pels hostes

  Gratuït

3-5% depenent de la quantitat total.

5-15% cobrat com a despesa de servei  

 

Tripadvisor / Flipkey

Screen Shot tripadvisor flipkey

Avantatges

Tripadvisor té molta credibilitat com el lloc on anar per ressenyes de tot tipus en serveis dins el sector de l’hospitalitat. Això també dona a la seva plataforma de reserves molta credibilitat. També varen incorporar el seu sistema de ressenyes a la seva plataforma de reserves.

Tot i que Tripadvisor és més coneguda per la part de ressenyes del seu servei, també pots reservar de manera directe. Flipkey és un web secundari que té els mateixos apartaments però tan sols té aquest propòsit. Això significa que estaràs llistat en dues webs enlloc d’una.

Inconvenients

Amb 38 milions de visitants al mes podries esperar molt de Tripadvisor. No obstant, el problema és que ofereixen molts serveis. Quants d’aquests visitants es troben al web per reservar el teu apartament?

Ambdues plataformes propietat de Tripadvisor no ofereixen cap forma d’assegurança de danys a la propietat. Com podries saber, els accidents acaben passant. Pots decorar el teu apartament tant com puguis per una millor durabilitat i és possible establir una fiança per danys, però tan sols si vols una assegurança extra de danys això pot ser un problema.

 

Preu de llistat

Comissió dels amfitrions

Comissió dels hostes

Gratuït

3%

8-14,5%

Faci Clic Per Aprendre tot de la Gestión d'ingressos

Wimdu

Screen Shot wimdu

Avantatges

Wimdu podria ser el germà petit i europeu d’Airbnb. El seu web no atrau el tràfic que té Airbnb, i la seva marca no enamora tant com Airbnb. No obstant, com és una empresa en creixement amb menys llistats, quan els viatgers van al seu web és més fàcil que trobin el teu apartament.

Aquesta plataforma també és l’única en aquesta llista que no carrega comissió als amfitrions de l’apartament. El que poden ser grans noticies si això casa amb la teva estratègia.

Inconvenients

Si, el tràfic al seu web no és tan gran com a altres OTA que hem mencionat amb anterioritat. Potser no vulguis passar el temps creant tots els llistats. Si ets propietari o gestiones menys de 10 apartaments, pot valdre la pena provar la plataforma.

 

Llistat

Comissió dels amfitrions

Comissió dels hostes

Gratuït

Gratuïta

12%

 

Reserves Directes

Avantatges

Sigui quina sigui la plataforma que facis servir, sempre és bona idea establir el teu propi sistema de reserves. Tan sols quan els hostes reserven directament pel teu sistema, pots tenir control de tota la comunicació i pots crear la millor experiència de client i el millor servei al client que serveixi per a la teva empresa.

Si els hostes reserven directament per tu, això també significa que no t’has de preocupar sobre totes les comissions. Tens el control. Estimular reserves directes és també la millor estratègia a llarg termini. Això és així perquè tens el control sobre si la teva plataforma fracassa o no.

Inconvenients

publicidad ordenador

Estimular les reserves directes pot ser difícil, especialment amb el domini de totes les plataformes que s’han mencionat abans. Al final pot ser gastis més en pressupost de marketing del que et puguis permetre. La teva millor aposta és estimular reserves directes amb hostes que tornin.

 

 

 

 

¿Vol un pronòstic d'ingressos?  Faci clic aquí per veure quant hauria de recaudar el seu apartament

 

Brecht Machiels

Escrit per Brecht Machiels