3 dades importants dels que la majoria de persones no saben sobre l'impost turístic a BCN

06/07/2018 14:41:31 / per Clément Vallat

3 dades importants dels que la majoria de persones no saben sobre l'impost turístic a BCN

3 dades importants dels que la majoria de persones no saben sobre l'impost turístic a BCN

 

Si gestiones un apartament turístic a Barcelona, aleshores deus estar familiaritzat amb el “impuesto sobre las estàncies turísticas”, més conegut com la taxa turística. Al 2012, Catalunya implementà un nou impost per qualsevol persona que faci servir serveis d’hospitalitat durant la seva estada a la regió.

Dins Europa Catalunya no és una excepció, ja que taxes similars s’implementen a moltes ciutats importants com Paris, Amsterdam, Lisboa o Berlín. Si totes aquestes ciutats tenen en comú una taxa per turistes que passen una nit, el cost de la taxa pot ser una quantitat fixa per nit o un percentatge del preu d’una nit.

Qui ha de pagar-la? Com funciona? Per què es fa servir? Trobaràs totes les respostes en aquest article.

No està segur de com va el pagament de la taxa turística? Obtingui la nostra guia geatuita per assegurar-se de no cometre cap error

Quan costa?

El preu per nit depèn en la categoria de l’establiment. D’aquesta manera, els preus poden variar entre €2,48 i €0,65 per un màxim de 7 nits per estada. Pel que fa a apartaments turístics, es troben a la mateixa categoria que els hotels de cinc estrelles, i costaran€2,48 per cada hoste major de 16 anys d’edat.

El preu total dependrà de la durada de l’estada i el número de convidats, mentre que a altres ciutats com Berlin la taxa és un 5% del preu total de la reserva, independentment del número d’hostes.

Els hotels o apartaments turístics poden recaptar aquesta taxa de la manera que els hi sigui més convenient, i generalment es veu com una bona pràctica recaptar-la durant el check-in o abans de l’arribada.

Aprendre tot de los pis turístics en Barcelona

Qui ha de pagar?

Aquesta sovint és una font de confusió per la persona i les empreses gestionant els apartaments turístics. I aquesta confusió ve del fet que són els intermediaris entre els turistes i la regió que recapta la taxa.

El seu únic rol és recaptar les taxes dels hostes i entregar-les a la Generalitat dues vegades l’any, dels dies 1 al 20 dels mesos d’octubre i abril, respectivament pels períodes que van d’abril a setembre i d’octubre a març. Tot aquest procés es pot fer en línia directament al web de la Generalitat de Catalunya. La informació bàsica serà requerida com a exemple de la xifra d’unitats (xifra de nits) i l’apartament turístic a qui corresponen.

com funciona la taxa turistica

Quin propòsit té?

L’objectiu d’aquesta taxa és limitar les conseqüències negatives del turisme a la ciutat o regió. En aquest model, els mateixos turistes recolzen el desenvolupament de la ciutat o regió que visiten. D’aquesta manera, el que es recapta es reinverteix a la mateixa regió.

Per exemple, Barcelona va rebre 5 milions d’euros al 2018, el que representa un 50% del que es va recaptar a Catalunya l’any 2017. Aquests diners seran gastat en projectes de renovació a diversos barris de la ciutat a més del patrimoni cultural i esdeveniments culturals.

 

No està segur de com va el pagament de la taxa turística? Obtingui la nostra guia geatuita per assegurar-se de no cometre cap error

 

Temes: Apartament Turístic Barcelona

Clément Vallat

Escrit per Clément Vallat